Topp 10- Filmer!

Yah, tenkte å legge ut topp 10-lista over mine favoritter innen film. Den er ganske varierende, alt fra skrekk til komedie~ Såe, ja, take a look :)

10. Den Fabelaktige Amelie Fra Montmartre
Nei, generelt så liker jeg ikke franske filmer, men akkurat denne er det umulig å ikke like! Den er søt og morsom, kanskje litt merkelig noen steder. Uansett; Filmen handler om Amelie, som vil det beste for alle. Det er ikke sikkert at det går som det skal hele tiden, men hensikten er alltid at folkene skal få det bedre. Faren hennes klemte henne aldri i oppveksten, moren var nevrotisk. Amelie gikk ikke noe skole, fordi foreldrene mente at det var noe galt med hjertet hennes. Derfor var det moren som tok seg av undervisningen. Etter et besøk i Notre Dame, blir moren rammet av en fallende, kanadisk selvmordsturist, og faren blir enkemann. Dette forandrer deres liv. 

9. Fragile
Åhh, den skrekkfilmen.. Elsk. Utrolig bra kombinasjon mellom skummelt og spennende, etter min mening. Filmen handler om et barnehospital som blir utsatt for mystiske, tagiske hendelser. Hver natt, brekker et av barna en av benene sine, helt uten noen grunn. Sannheten kommer sakte fram, da det viser seg at en bit av fortiden fortsatt henger igjen på hospitalet.

8. Ulvehunden
Lenge siden jeg har sett denne, men inntrykket etter den henger fortsatt igjen. Dette er en veldig rørende film, vekker følelser. Filmen er basert på en av Jack Londons klassikere. Filmen handler om en ung mann som drar ut på en eventyrlig reise for å finne gull i Yukondalen, for å oppfylle sin fars siste ønske. På veien treffer han den som skal bli hans beste venn: En ulvehund ved navn White Fang. Den unge mannen må finne mot, for å temme ulven. 

7. The Covenant
Husker godt da dette var min favoritt nr#1 for rundt 2 år siden. Og det er ikke noe rart, den filmen er virkelig rå! Og så spiller jo kjekkepusen Toby Hemingway i filmen, enda en grunn til å like filmen. Den handler om fire unge menn som har unaturlige krefter som de vet om, det vet også om hverandre. Dette er noe som ligger i slekta deres, fra langt tilbake i tid, tror det var fra under heksejakta. En dag finner de ut at det er en til en av dem, som misbruker makta si for å prøve å ødelegge vennskapet dem imellom. De må finne ut hvem denne femte personen er, før det er for sent.

6. Kyss Mig (Engelsk tittel: With Every Heartbeat)
Lovelovelove it! Så den for første gang igår, og den ble raskt en av mine store favoritter! Den var så søt, og lykkelig, at jeg satt med tårer i øynene ganske ofte under filmen. Anbefales! Hun ene som er med i filmen, Mia, er så peen <3 Filmen handler om 2 damer som møter hverandre for første gang under foreldrenes bryllupsfest(Faren hadde Mia fra før, og moren hadde Frida). Mia holder på å skal gifte seg med kjæresten Tim, mens Frida er lesbisk. Frida forelsker seg i Mia, mens Mia blir forvirret da hun merker at hun også har følelser for Frida. Dette utvikler seg, og blir ganske komplisert etterhvert.

5. Paprika
En bedre anime-film skal du lete lenge etter! Det er en film som man kan se om igjen og om igjen, uten å gå lei. Lenge siden jeg så den, men merker at jeg har lyst til å se den igjen nå. Filmen handler om en slags databrikke som påvirker hjernen, man klarer ikke å skille mellom drøm og virkelighet. Denne brikken kommer i feil hender, og snart er det spredt over hele verden. Ingen klarer å se forskjellen på drøm og virkelighet, og de tar opp kampen mot fantasien, som begynner å gå litt over styr.

4. Hunger Games
Så denne filmen på kino, og ble fanget fra første øyeblikk. Facinerende, spennende, original, trist, filmen har alt!  Den handler om de årlige dødslekene, 2 stk fra hvert distrikt, i alt 12 distrikt, blir sendt ut for å kjempe for sine liv. Vinneren er den som overlever. Det er helt tilfeldig hvem som blir trekt, og da ei lita jente blir trekt, melder storesøsteren seg frivillig til å ta det istedet for. Det blir en spennende kamp som tar en overraskende vending.

3. Kill Buljo
En av de mest geniale komediene jeg har sett, er vel stort sett ikke er å si om den saken. Helt herlig film, iallefall! Regner med at de fleste kanskje har sett filmen, men for å oppsummere litt; så er Kill Buljo en norsk parodi på Kill Bill. Under en forlovelsesfest kommer en bande og skyter alle brutalt ned, inkludert hovedpersonen, samen Jompa. Men han overlever, og vet også hve som stod bak angrepet. Han er ute etter å ta hevn.

2. Sucker Punch
Dette er rett og slett et kunststykke av en film, elsker den! Det handler om ei uskyldig jente som blir sendt på et psykisk sykehus, etter å ha fått skylden for å ha drept sin lillesøster. Her møter hun en liten gjeng med noen andre jenter, og sammen bestemmer de seg for å rømme. Dette skjer gjennom dans- virkelighet og fantasi. Har blitt så glad i denne filmen, den henger rimelig tett oppunder 1.plassen!

1. Hachiko
Synes at det er så utrolig rart at denne filmen ikke er mer kjent enn det den er. Det finnes ingen tvil om at dette er den beste filmen jeg har sett, null tvil!  har sett den flere ganger, og jeg griner hver gang. Utrolig sterk og fin historie, som fakitsk er helt sann! favoritten min handler om en hund og en eier, som møter hverandre ved en tilfedighet på en togstasjon. Eieren tar valpen inn i varmen, og holder den skjult for kona tild det ikke går noe mer. De gjør et forsøk på å finne eieren, men uten hell. Derfor blir hunden i deres familie. Hver dag, drar eieren med tog til jobben sin, og hunden, Hachiko, venter på han ved stasjonen. En dag, dør eieren på jobb, og kommer aldri tilbake. Hachiko sitter i hele 10 år og venter på hans hjemkomst. Utrolig men sant. Idag, så står den en statue av Hachi på stasjonen han ventet ved i Japan, Shibuya Station. Anbefaler denne filmen på det varmeste, så absolutt!

-Har du sett noen av filmene?
-Fikk du lyst til å se noen av dem?
~Veronica~ 

6 kommentarer

Karl Petter

04.07.2012 kl.16:24

Vess du itj har gjort de fra før så må du sjå Inception, helt klar første plass på min liste ;)

emocorelife

04.07.2012 kl.16:27

Karl Petter: Har ikke sett den, nei, men har hatt lyst lenge :)

Karl Petter

04.07.2012 kl.16:33

Denj e litt innvikla da, så du bør sjå denj 3 gong. 1. får å sjå denj. 2 får å fårstå denj å 3 får å nyt denj ;)

emocorelife

04.07.2012 kl.17:25

Karl Petter: Haha, okei :P

cathrine

04.07.2012 kl.18:39

Jeg har enda ikke sett hunger games!! :o

emocorelife

05.07.2012 kl.00:12

cathrine: Aww, den måå du bare se! ^_^

Skriv en ny kommentar

emocorelife

emocorelife

16, Trysil

En blogg om et halvkomplisert ungdomsliv~ Blogger om det som faller meg inn, bokstavelig talt. Får jeg lyst til å blogge om sokker, så gjør jeg det! japansk kultur~snowboarding~dyr~trommer~ fotografering ~venner~musikk+++ Legg meg til som venn! c:

Kategorier

Arkiv

hits