Eksorsisme- Hva tror du?

Jeg fikk plutselig ekstremt lyst til å blogge om eksorsisme, fordi det er egentlig et ganske interessant tema. 

Og for dere som ikke vet hva eksorsisme er: Det betyr å utdrive djevelen fra personer som er besatt av han. Når djevelen viser seg, endres den besattes personlighet til noe som absolutt ikke er bra. Den besatte ønsker heller ikke kontakt med gjenstander som har tilknytning til en religion. 
En eksorsist er en person som er utdannet prest, og spesialisert seg på eksorsisme. Eksorsistene er dem som utfører dette ritualet med å utdrive djevelen. Pr idag finnes det ca 14 eksorsister igjen i USA. 

Jeg så et par filmer om det i helga:


The Rite- Ganske bra film, jeg likte den. Men jeg kan ikke si at jeg sitter igjen med et veldig sterkt inntrykk etter den, den var liksom bra i øyeblikket. Uansett; Den er verdt å se!
 


The Last Excorcism- Dette er en film som man kanskje ikke synes er den beste akkurat når man ser den, men som setter igjen et utrolig sterkt inntrykk etterpå, i motsetning til The Rite. Iallefall er det sånn med meg, fordi jeg føler at denne filmen er så virkelighetsnær. Altså; Den er ikke så veldig skremmende når man ser den, men inntrykket etterpå er litt skremmende. Min mening, iallefall!

Etter det jeg har skjønt, så er dette et litt omdiskutert tema, folk klarer ikke å bli enige om hva som er det riktige. Noen mener at det virkelig er djevelen som tar bolig i menneskets kropp, mens andre mener at den besatte lider av en alvorlig psykisk lidelse, som bare får personen til å tro at den blir styrt av djevelen. Selv er jeg veldig i tvil om hva jeg skal tro om eksorsisme. 


-Hva tenker du om eksorsisme?
~Veronica~ 

13 kommentarer

Jeg har sett en sånn eh.. anime hva het den.. Excorist something something. den var awesome x3 kansje ikke det samme.. men handlet om djevelen og ..barnet til djevelen :3 som..hadde hale, og yeah hatet den ekte faren sin.. og..yeah xDlol
Jeg syns det bare høres creepy ut. *u*

emocorelife

23.des.2011 kl.00:09

The Little Sasuke 'Fariy Tale': Ahaa, kol^^ Me want to see, yes 8D

€Belinda€

23.des.2011 kl.00:10

The Last excorcism SUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUGER

emocorelife

23.des.2011 kl.00:13

€Belinda€: Det kan så være, men den satte iallefall et sterkt inntrykk på meg etter å ha sett den!^^
Ao No Excorist het den! :3

emocorelife

23.des.2011 kl.00:25

The Little Sasuke 'Fariy Tale': Okay, thankuu^^ Den skal jeg se >:D

Wolfie :3

23.des.2011 kl.13:57

Jeg tror på exorsisme, og gjenferd osv ja. Mange tror at det er djevelen som styrer folka da, men det er jo egentlig demoner. Har sett på mange programer og noen filmer om det, og jeg har jo sett og opplev ting med gjenferd før så jeg har grunn til å tro på sånne ting.

Egentlig alt det synes jeg egentlig er skummelt, ihvertfall demoner. Demoner kan jo drepe deg, og det er vanskelig å få dem ut av kroppen, og det dummeste man kan gjøre når man har gjenferd/demoner i huset er å tilkalle en normal prest for å velsigne huset, det gjør bare alt værre. Men ja. Ima beliver~~

emocorelife

23.des.2011 kl.17:53

Wolfie :3: Skjønner^-^ Ja, det er skummelt, men det er egentlig litt av grunnen til at det blir så interessant, også c:

Starmine

24.des.2011 kl.00:57

Hei og takk for kommentaren.

Eg har ikkje så lyst å ha så mye med sånt å gjøre.

Forholder meg derfor taus om temaet :)

Men ha en fin julefeiring :)

emocorelife

24.des.2011 kl.08:58

Starmine: Takk i like måte! :)

Frida

06.jan.2012 kl.20:44

Litt interessant, men altfor spesielt.. Tror ikke på gud engang, så jeg synes det bare blir patetisk og må innrømme at jeg ler av det. Men det er litt interessant likevel at folk tror på sånt.. ;)

emocorelife

06.jan.2012 kl.20:47

Frida: Ja sant, tror ikke på gud jeg heller, men akkurat eksorsisme er ganske interessant :) Men, jeg er sterkt i tvil på om det virkelig er djevelen eller om det er en psykisk lidelse, vanskelig å vite~

Skriv en ny kommentar

emocorelife

emocorelife

15, Trysil

En blogg om et halvkomplisert ungdomsliv~ Blogger om det som faller meg inn, bokstavelig talt. Får jeg lyst til å blogge om sokker, så gjør jeg det! japansk kultur~snowboarding~dyr~trommer~ fotografering ~venner~musikk+++ Legg meg til som venn! c:

Kategorier

Arkiv

hits